· СВЕЩЕНИЯТ СМЕТАЧ ·
...За всички...
БРОЙ 22 (година III, 3/2003, април 2003)
Свещеният сметач
21  20  19  18 
БРОЙ ДВАЙСЕТ И ВТОРИ
 • Двайсет и втори писачески изречения
 •   Мъдруване
    Човекът в "истинския" свят е свързан с нещо, което нарича "Действителност", почти както е в "Матрицата" - с "щепсели" и "жици", по които се обменя информация. Разликата изглежда голяма, но ако се замислим, е формална и повърхностна - "моделът" и броят на "щепселите", с които всеки човек е свързан към Сметача...
    Змейщина
    Глупостта на заявлението: "Всички права запазени. Нито една част от тази книга не може да бъде размножавана или предавана под никаква форма..."
    Разказ
    Юнашки разказ със сценариен привкус. В него Сметачолюбецът се пита: "Колко непризнати млади доктори по "Съобщителни мрежи и системи" има по тоя свят, Боже"...

  Двайсет и втори (броени като олимпиадите...) изречения на писача

  Здравейте приятели, читатели, почитатели и всички, които от време на време си губите време със "Сметачът".

  За отбелязване е знаменателното събитие, че неусетно навлязохме в третото хилядогостие. Второто премина за по-малко от 11 месеца и означава покачване с над 60%, сравнено с 18-те месеца, необходими за да отлети първото. Напредъкът е от 2 посещения на ден, на 3.

  За отбелязване са и писмата на двама читатели, на които благодаря. Единият от тях, Калин Иванов, пише, че "Прехвърляч-8М" го е подсетил да използва сметача си като "касетофон" за Домашкото си.