ЕИМ  СВЯТ - Списанието на Юнаците...
БРОЙ - 12 (октомври 2001)
Брой 12 (октомври 2001)  Начална страница

Забава ?

Новини, събития. Разни думи, теглени локуми, всичко тука ще откриеш.

НоВиНи


Winamp 3
  Казват, че имало много подобрения в "дългоочакваната трета версия". Свалих си версия "3.0 Beta 1 love", за да видя какво са направили от Nullsoft по въпроса. Размерът на свалката е само 1.29МБ (2.76 е 2.12MB). Но това е нормално, тъй като тази версия е много орязана спрямо 2.76 (недовършена) във функционално отношение.
  Бях доста изненадан, след като открих, че Winamp-3 ДРЪНЧИ ужасно, когато просвирва 16kbit mp3 записи! Едва ли записвате музика в такъв формат, но той е достатъчно добър за запис на разговори, защото при него се постига максимален коефициент качество/размер. Ако пуснете такива записи на Winamp 2.76, ще чуете многократно по-качествен звук, без металическо звучене.

Неграмотен сайт на МОН...

  От дълго време на страницата на "Министерството на образованието и науката" блести връзката "КомпютЪризацията на българските училища"... Правилната форма естествено е "компютризация". Ако не ми вярвате, можете да проверите във всеки правописен речник издаден поне през последните 20 години (трябва да има думата компютризация). Срамота! Кой е допуснал на страницата на министерството на образованието да има ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ ! На същата страница е "създаден" форум, с надписи на английски, а от всичките пъти, през които съм посещавал този сайт,винаги в книгата за гости имаше съобщения написани на латиница... :(

Купете си Lindows !

Lindows е име на бъдеща, целяща да бъде съвместима с MS Windows и Linux ОС. Цената й - $99.

SIMM RAM

Ха... Междувременно FPM ОПа на персоналната ми ЕИМ набъбна до внушителните 32MB с време на достъп 70ns ! %-)