ЕИМ  СВЯТ - Списанието на Юнаците...
БРОЙ - 11 (септември 2001)
Брой 11 (септември 2001)  Начална страница
 
ЕИМ ФОРУМ
Терминатор 2 - филмът !
(тема, започната от Тодор Арнаудов)

Адрес:http://www.pcclub-bg.com (Общ дискусионен форум)
*Терминатор 2 - филмът (тема, започната от Тодор Арнаудов, т.е. мен ;)
-Терминатор-2 - винаги е бил (поне от 9 години :-]) мой любим филм. Защото всичко в него е на ниво ! Защото това са ефекти - майсторството да вадиш фотореалистични анимации от система на SGI IRIS от преди 10 години. Толкова тръбените ефекти на "Матрицата" - поне мен разочароваха :( - за 1999 г., 8 години след Т2 - направо бих казал, че са изостанали от времето си... Като се има предвид с каква изчислителна мощ и колко памет биха могли да (са) разполагат машините рендерирали кадрите в "Матрицата" през 1999 г... Младежи, намерете си от някъде Терминатор-2 и гледайте :) ... Ако сте по-заможни - има го за около или под $10 на VCD или DVD из Интернет.
  Вижте какво правиха батковците ви преди 10 години... Вгледайте се в Т1000 - страхотна 3D графика правена, когато сте ходили на детска градина. Защото Терминатор-2 беше филмът, който избута силно напред фото-реалистичната компютърна графика в киното (преди него имаше и други, например "Бездната", но в него 3D сцените са много малко и по-прости, както и да е, и "Бездната" беше много интересен филм).
  Но не само това - Терминатор-2 има отлично проектиран сюжет, свързан с Т1...с изкуствен интелект (далеч преди Матрицата, Т1 е от 1984 г., а Т2 от 1991 г.)... Джон Кармак [всъщност Джеймс Камеран %-) ] (написал сценария и за "Титаник" ;)) ) няма грешка :). ...освен това филмът е много динамичен, екшънът е на място и не е обвързан с изтъркани престрелки или бой в стил крайникочупача Стивън Сийгъл ;)). Действието се развива така, че да те кара с интерес да чакаш какво ще се случи...нестандартно е, защото един робот, изграден от течен метал (Т1000) преследва човек, защитаван от класически хуманоиден робот (Т800) - със сервомеханизми, стави подобни на човешките, кожа която се наранява и т.н...
  Актьорите се готини - Арнолд Шварценегер (един от любимите ми артисти), Робърт Патрик (той много ме кефи в Т2), Линда Хамилтън, Робърт Фърлонг... Музиката е страхотна - от нео(;)-симфоничната, до Guns'n Roses и "You could be mine". Сюжетът на филма те кара да го гледаш, не само заради страхотните актьори, музика и визия, а заради интригата. Заради чувството... Заради мисълта за мислещата машина (умишлена тафтология !). Терминатор-2 те кара и да чувстваш, да страдаш заедно с героите. Поне така е с мен.
  Очаквам Терминатор-3 и 4. Доколкото знам обаче, сценаристите (сценариите са готови :) ) са двама, от които нито единия не е Джон Кармак. В Т3, злият терминатор, изпратен от SkyNet щял да бъде "женски", от жива материя, който щял да става и невидим...
  Очаква се Т3 да излезе през лятото на 2003-та г...
 • Първоначално написано от ice-max: (оригинално на латиница - редактирано от мен)
  Още когато излезе филма аз толкова му се кефих, макар да бях доста малък. За онези времена филма беше със супер ефекти. С нетърпение очаквам Терминатор-3. (...)
 • Отговор:
    Бих казал не само за времето си. Т2 надмина времето си. Т1000 е фотореалистичен в много сцени. Например - издигането от пода в лудницата, МИНАВАНЕТО през решетките, в асансьора, вертолета, издигането му след замразяването и стопяването в леярната, и т.н... ) На места само движенията са малко насечени и свивките на Т1000 се виждат ясно. Но ако прочетете сценария на Т2, ще видите, че там е написано, че те се виждат, т.е. режисьорът е търсил този ефект... Ефектите са прекрасни и днес, просто защото тогава течният метал е като ИСТИНСКИ.
 • Първоначално написано от La Hire (на латиница...):
  Напълно съм съгласен с гореказаното. Ама знае ли някой, от къде може да се свали музиката. Имаше една много яка инструментална мелодия накрая. В музикалната кутия на дира преди време я имаше, ама не можеше да се свали :(
 • Отговор:
  Целят soundtrack го има на http://free.techno-link.com/st-mp3 или нещо подобно.
 • Първоначално написано от HristoS.:
  Съвсем прав си, че за времето си Терминатор 2 е сравним с малко други филми в световната история. Ала не съм съгласен и с мнението, че The Matrix е нищо, макар и 9 години по—късно. Матрицата печели много точки с оригиналния си, непредвидим сценарий (в Терминатор script—ът не е нищо особено по мое мнение), както и с визията си (от която само малка част представляват визуалните ефекти). И двата филма заемат значимо място в историята на киното.
 • Отговор:
  Не съм казал, че "Матрицата" е нищо. Хареса ми (на места има много приятен екшън :-] ), наистина е интересна идеята, върху която се крепи, но пое скромно мнение има много недоизпипани неща. След като прочета сценария (имам го, но нямам време) и видя в детайли нещата, ще мога да говоря кокретно. Честно казано очаквах повече от него, след рекламната кампания, но е въпрос и на лично мнение. "Матрицата" има много достойнства, но мен ме дразни това, че много хора (късопаметни) възприеха "Матрицата", като нещо свръх-ново (в отношение компютърни ефекти) и забравят Терминатор-2 - филмът пионер - в тази област (именно - фотореалистични триизмерни обекти и отражения), който от гледна точка на компютърните технологии е дядо, в сравнение с "Матрицата". Не съм съгласен, че сценарият на "Терминатор-2" не е нищо особено, - въпрос на лично мнение.
 • Отговор:
  :) В моето "въведение" бях присвоил сценарият на Т2 на Джон Кармак - програмист от id %-). Никой не ме поправи, за това сам ще го направя - Джеймс Камеран измисли Терминатор, Титаник и др. :).